Я вірю в кожну жінку! Проблема в тому, що не кожна жінка вірить в себе! І цю проблему потрібно вирішувати! Отож, найближчі роки мого життя будуть будуватися на мотивації до самостійності, самореалізованості, створенні підґрунтя для Всеукраїнської благодійної програми: «Мистецтво бути жінкою!» Запорожець Юлія, переможниця 2012 року.
НА ГОЛОВНУ СТОРІНКУ

НОВЕ В ІНТЕРНЕТ-ЖУРНАЛІ
12.03.2018
В «КОРИСНА ІНФОРМАЦИЯ ДЛЯ ДІВЧАТ» нові пропозиції та конкурси
20.11.2017
Результати конкурсу міні-грантів 2017
10.09.2017
Оголошення конкурсу міні-грантів 2017року
30.08.2017
Зустріч переможниць 2017 року в північному регіоні



Подписаться на рассылку




КОНТАКТИ

Адреса: вул. Чорновола. 27, офіс 221, Київ, 01135
Тел.: (+380 44) 507-06-10
Ел. пошта: uwf@uwf.org.ua
Веб сторінка:  http://www.uwf.org.ua

Координатор Програми:

Анна Кононенко, a.kononenko@uwf.org.ua 

068 9102489

НОВЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЖІНОЧОМУ ПОРТАЛІ

Лист жіночих громадських організацій до п. Хелен Кларк

У ході візиту пані Кларк обговорила з українськими високопосадовцями пріоритетні напрямки співпраці між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України на шляху реалізації нагальних економічних та соціальних реформ, та досягнення Україною національних Цілей розвитку тисячоліття до 2015 року.

Нижче - текст листа до п. Хелен Кларк від українських жіночих організацій

Високошановна пані Хелен Кларк!

Жіночі громадські організації України користуються цією нагодою, аби звернутися до Вас та засвідчити свою велику повагу як знаному світовому лідеру, Адміністратору ПРООН та колишньому прем’єр-міністру Нової Зеландії.

Зустріч із Вами для нас – і велика честь, і, водночас, великий шанс скористатися авторитетом найповажнішої міжнародної організації у світі – ООН задля спроб змінити на краще ту, подекуди трагічну, ситуацію із забезпеченням гендерної рівності, яка нині склалася в Україні.

Стабільне погіршення становища жінок в українському суспільстві з початку 1990х рр. вже давно привертало увагу і лідерів жіночих організацій, і національних та міжнародних гендерних експертів. З огляду на це і за участі, а почасти – й під тиском національних жіночих організацій Український уряд, починаючи зі створення при Президентові України Комітету у справах жінок, материнства й дитинства з відповідними функціями у 1995 р., розпочав формувати спеціалізований механізм управління гендерними процесами, який має розробляти і здійснювати державну гендерну політику.

Тернистий шлях успіхів і невдач на цьому напрямку нині, однак, дійшов кінця.

Внаслідок прийнятого днями (11.12.2010 р.) президентського Указу про адміністративну реформу Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, до компетенції якого протягом 1995 – 2010 рр. відносились розробка і реалізація державної гендерної політики, було ліквідоване.

Національний механізм забезпечення гендерної рівності, будований крок за кроком українською громадськістю у співпраці з державними органами, цим Указом був знищений.

Враховуючи Ваш високий статус, ми, представники українських громадських організацій, що опікуються проблемами гендерної рівності, просили б Вас виконати роль адвоката найвищого рівня перед нашим Урядом і викласти перед ним наші потреби. Зокрема те, що:



I. Україна вкрай потребує центрального органу виконавчої влади, спеціально уповноваженого забезпечувати рівність прав і можливостей жінок та чоловіків (окремого Міністерства чи державного комітету з реалізації державної гендерної політики).

II. Вкрай необхідне створення координуючого органу при Кабінеті міністрів України – Національного гендерного бюро, з широкими координаційними та аналітичними функціями.

III. Необхідне прийняття нової Державної програми із забезпечення гендерної рівності на 2011-2015 рр., оскільки термін дії попередньої такої програми закінчується цим роком, і вся ця сфера важких для українського суспільства гендерних проблем лишається поза державним регулюванням.

IV. Необхідні зусилля держави з підтримки та поширення практики призначення радників із гендерних питань у структурі законодавчої та виконавчої влади.

V. Відсутність жінок на посадах міністрів та голів обласних адміністрацій, надзвичайно низький відсоток жінок в Парламенті (7,6%) жодним чином не сприяє досягненню Україною цілей ґендерної рівності, зокрема ЦРТ. Парламент вже двічі відхиляв законопроект щодо ґендерних квот, але без квотного підходу вирішити це питання сьогодні не виглядає можливим.

VI. Україна дуже гостро потребує законодавчих змін в питаннях забезпечення гендерної рівності. Від часу прийняття Закону України про забезпечення рівності жінок і чоловіків, прийнятого біля шести р. тому, вже кілька разів подавалися зміни до цього закону, які передбачали низку необхідних удосконалень, зокрема гендерне квотування. Щоразу пропоновані зміни український Парламент відхиляв. Зараз Уряд підгодовував чергове подання і українська громадськість дуже сподівається на те, що вони-таки будуть прийняті.

VII. Українська громадськість також дуже очікувала б на державні кроки зі спеціальної підтримки жінок-лідерів як на національному, так і на місцевому рівнях, зокрема у сфері політичного представництва. Прийняття відповідних змін до Закону про вибори з огляду на це є вкрай необхідним кроком.

На реалізацію цих напрямків державної гендерної політики покладається багато сподівань широких прошарків українського суспільства.

З повагою, представниці /представники громадських організацій України


Посол США в Україні зустрілася з грантерами проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" у Харкові
УЖФ: проект USAID на Вінничині сприятиме створенню нових робочих місць для населення, що постраждали від конфлікту
Презентація документального відео про жінок в АТО “Невидимий батальйон”
УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад
У Парламенті відкрилася фотовиставка "Мами на передовій та в тилу"
Календар «Невидимий батальйон» переміг на Національному фестивалі соціальної реклами
Оголошується набір учасниць до другої Академії жіночого лідерства
Сюжет 5 каналу про результати дослідження "Невидимий батальйон" (відео)
У Запорізькій області почали роботу мобільні бригади для допомоги жінкам, постраждалим від насильства
Оголошення конкурсу грантів для жіночих НУО



НОВЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЖІНОЧОМУ ПОРТАЛІ
03.10.2017
Посол США в Україні зустрілася з грантерами проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" у Харкові
31.01.2017
УЖФ: проект USAID на Вінничині сприятиме створенню нових робочих місць для населення, що постраждали від конфлікту
28.09.2016
Презентація документального відео про жінок в АТО “Невидимий батальйон”
07.06.2016
УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад
Розробка сайтів MSGROUP